نقد فیلم سن پطرزبورگ
فیلم سن پطرزبورگ
توضیحات بیشتر درباره فیلم سن پطرزبورگ رو در پادکست بالا میتونید به گوشِ جان بسپارید.
کارگردان: بهروز افخمی
تهیه کننده: حمید اعتباریان
نویسنده: پیمان قاسم خانی – مهراب قاسم خانی
ژانر: کمدی، عاشقانه، ماجراجویی
بازیگران: محسن تنابنده – پیمان قاسم خانی – امین حیایی – بهاره رهنما – شیلا خداداد – کیانوش گرامی – سروش صحت – امید روحانی – اندیشه فولادوند – سید ابراهیم بحرالعلومی – نعیمه نظام دوست – اردشیر کاظمی – علی اصغر طبسی – آرش تاج تهرانی
موسیقی: کارن همایونفر
تدوینگر: مستانه مهاجر – بهرنگ سنجابی
توزیع کننده: فیلمیران
تاریخ انتشار: 14 تیر 1389
مدت زمان: 120 دقیقه
کشور: ایران
زبان: فارسی
فروش گیشه: 720٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
سن پطرزبورگ فیلم کمدی ایرانی محصول ۱۳۸۸ و دهمین فیلم بهروز افخمی است.
جزئیات تازه از نقش مهران مدیری در سریال خاتون منتشر شد
در خلاصه ی فیلم سن پطرزبورگ آمده است:
دو خلافکار خردهپا از طرف منبع اطلاعاتی مفهمن که یک گنج بزرگ وجود داره که کلیدش عقاب دو سر است و میراث تزار روسیه است. در این بین این دو نفر برای رسیدن به این گنج به اجبار به درون اتفاقاتی کشیده میشن که در فیلم به بهترین شکل نشون داده شده .
قسمت بزرگی از طنز این فیلم تیم تشکیل دادن دو نفر با اختلاف طبقاتی میباشد به این شکل که یک خلافکار به اصطلاح سوسول بالاشهری گوش بر با یک خلافکار پایین شهری و سنتی هم تیمی میشه و توی ریشه های هر سکانس یا مشکلاتی که هر کدوم از شخصیت ها حل میکنند ، میتوان اختلاف طبقاتی وو طرز فکر هر قشر جامعه رو به خوبی دید و درک کرد .
نظر منتقدان درباره ی سن پطرزبورگ :
کمتر فیلمی طی دهه هشتاد دیدهایم که به اندازه سنپطرزبورگ بتواند تماشاگرش را به خنده بندازد . البته باید به این موضوع هم اشاره کرد که تفاوت سنپطرزبورگ با دیگر نمونههای کمدی در این است که خنده تماشاگران این فیلم، به جهت استفاده درست سازندگانش از عناصر نمایشی مانند دیالوگ ها ، زبان بدن بازیگران و ... است و نه این گونه که به سیاق سالهای اخیر، با دستانداختن و گفتن چند تا شوخی و جوک اساماسی بخواهند تماشاگر مجبور باشد که به زور تکخنده ای کند.
پس به راحتی میتوان گفت سنپطرزبورگ، میتواند یک نمونه آموزنده و کمیاب از سینمای کمدی سالم و استاندارد باشد. به همان اندازه که برای تماشاگر عام مفرح است، میتواند موجبات رضایت منتقدان وهمچنین اهالی سینما را هم فراهم کند.
نقش کلیدی دیالوگ:
پیمان قاسمخانی را سالهاست که بهواسطه کارهای سینمایی و تلویزیونیاش میشناسیم. در میان فیلمنامهنویسان ما ، افراد کمی پیدا میشوند که به اندازه قاسم خانی در اسکلت بندی فیلمنامه، پیشبرد داستان و قصهگویی و البته نگارش دیالوگهای هوشمندانه ماهر باشد. در سنپطرزبورگ چیزی که باعث شده بیشتر تماشاگران سر ذوق بیایند، رویکرد متفاوت و مبتکرانه پیمان قاسمخانی در شوخینویسی است. او در کارش موقعیتآفرینی میکند؛ به این ترتیب که با کاشت یک شوخی در صحنههای بعدی آن را درو میکند و این مهم را به حافظه و قابلیتهای درک تماشاگر باهوشش میسپارد و به این معنا که دیالوگ و بازیگر یکراست سر شوخی را باز نمیکند و با استفاده هوشمندانه از دیالوگ وو محیط پیرامون تماشاگر را به طرف موضوع هدایت میکند .
انتخاب درست بازیگران و عوامل: نکته مهم دیگری در سنپطرزبورگ، انتخاب درست بازیگران و عوامل این فیلم است. بهروز افخمی کارگردان کارکشته و قدیمی سینمای ایران، پس از چند تجربه ناموفق و ناکام، با ساختن این فیلم گام تازهای را در عرصه کارگردانی برداشته است. البته همانطور که میدانید زمینه ای که افخمی بیشتر در آن فعالیت دارد ، کمدی و طنز نمیباشد اما نتیجه کارش در سنپطرزبورگ امیدوارکننده بود. همچنین باید از دو بازیگر اصلی فیلم را نیز باید ذکر کرد که نقشی مؤثر و تعیینکننده در باورپذیری قصه این فیلم دارند. آقای محسن طنابنده که بار اصلی فیلم بر دوش اوست، الحق بازیگر توانایی است. ولی به هرحال نباید فراموش کرد که نویسنده بودن طنابنده نیز در کارش باورپذیری نقشش تأثیری مهم دارد. یک نویسنده خیلی خوب میداند که دیالوگها را باید چگونه گفت و خیلی بیشتر از شخصیتپردازی سر در میآورد. طنابنده بازیگری است که بدون کمترین نمایشگری و حرکتهای بیهوده و ادا و اصول، کار خودش را به بهترین شکل انجام میدهد. دیگر بازیگر فیلم، پیمان قاسمخانی است که سن پطرزبورگ، دومین تجربه بازیگری اوست که باید گفت از عهده این وظیفهاش نیز بخوبی برآمده است. دیگر بازیگران فیلم نیز به تناسب انتخاب شدهاند؛ بهاره رهنما، اندیشه فولادوند، شیلا خداداد، امید روحانی، سروش صحت و… آنها به دلیل این که در جای درستی قرار گرفتهاند، بازدهی مناسبی در کار دارند.
در این فیلم از یک عنصر دیگر که در صنعت فیلم و سریال ایران به ندرت استفاده میشود، به بهترین شکل به کار گرفته شده است. منظور از این عنصر، استفاده از راوی است که گوینده ی آن جناب ناصر طهماسب میباشد که با صدای زیبا و دلنشین خود به جذابیت این فیلم افزوده است.